Co jsou cookies?

Cookie je malý textový soubor, který se automaticky ukládá do zařízení po návštěvě webové stránky. Díky tomuto souboru rozezná web po určitou doby akce a předvolby konkrétního uživatele (přihlašovací údaje, velikost písma, jazyk, apod.). Ten tak nemusí vše zadávat opakovaně. Takto získané informace nesmí být použity k osobní identifikaci a vždy musí sloužit pouze pro vnitřní potřebu správců webu.

Co umožňují cookies zpracovávat?

To vždy záleží na typu cookie. Buď na základě oprávněného zájmu na zajištění funkčnosti stránek zpracovávají údaje automaticky bez nutnosti získat o uživatelů souhlas, nebo na základě souhlasu zpracovávají širší spektrum informací o uživateli.

Druhy cookies

Nezbytné cookies

Zpracovávat nezbytné cookies je nutné k zajištění správné funkčnosti webové stránky a k jejich užití není nutný souhlas uživatele. Webové stránce totiž umožňují vykonávat její základní funkce např. zajištění přístupu k zabezpečeným sekcím, funkčnost navigace v rámci stránky apod. Bez těchto cookies je funkčnost stránky omezena nebo úplně znemožněna.

cookievydavatelplatnostpoužití
cookielawinfo-checkbox-advertisementRico.cz1 rokSoubor cookie se používá k zaznamenání souhlasu uživatele s cookies v kategorii „Marketing“
langRico.czsessionTento soubor cookie se používá k uložení jazykových preferencí uživatele k poskytování obsahu v tomto uloženém jazyce při příští návštěvě webové stránky.
cookielawinfo-checkbox-performanceRico.cz11 měsícůSoubor cookie se používá k zaznamenání souhlasu uživatele s cookies v kategorii „Výkonnostní“
cookielawinfo-checkbox-analyticsRico.cz11 měsícůSoubor cookie se používá k zaznamenání souhlasu uživatele s cookies v kategorii „Statistické“
cookielawinfo-checkbox-othersRico.cz11 měsícůSoubor cookie se používá k zaznamenání souhlasu uživatele s cookies v kategorii „Ostatní“
viewed_cookie_policyRico.cz11 měsícůSoubor cookie se používá se k uložení, zda uživatel souhlasil nebo nesouhlasil s používáním souborů cookie. Neukládá žádné osobní údaje.
cookielawinfo-checkbox-necessaryRico.cz11 měsícůSoubor cookie se používá k zaznamenání souhlasu uživatele s cookies v kategorii „Nezbytné“
cookielawinfo-checkbox-functionalRico.cz11 měsícůSoubor cookie se používá k zaznamenání souhlasu uživatele s cookies v kategorii „Výkonnostní“
CONSENTRico.cz2 dnyUkládá informaci o udělení souhlasu s obchodními podmínkami
et-editor-available-postRico.cz30 minut

Marketingové cookies

Marketingové cookies jsou užívány pro sledování preferencí návštěvníků webových stránek. Umožňují zobrazovat reklamy, které jsou pro každého návštěvníka relevantní a zajímavé. Zpracovávají se pouze na základě souhlasu, který je kdykoliv odvolatelný. Zároveň je nutné tento souhlas udělit aktivně (je tedy možné je odmítnout bez jakýkoliv omezení při práci s webovou stránkou). Také je možné souhlas odvolat změnou celkového nastavení prohlížeče.

cookievydavatelplatnostpoužití
sidImedia.cz1 měsícSpolečnost Seznam používá tyto cookies pro personalizaci reklamních sdělení.

Cookie se začne zobrazovat až při předchozí návštěvě stránky seznam.cz, není tedy přímo ovlivněná souhlasem na stránkách.

APNUIDSeznam.cz6 měsícůSpolečnost Seznam používá tyto cookies pro personalizaci reklamních sdělení.

Cookie se začne zobrazovat až při předchozí návštěvě stránky seznam.cz, není tedy přímo ovlivněná souhlasem na stránkách.

KADUSERCOOKIESeznam.cz6 měsícůSpolečnost Seznam používá tyto cookies pro personalizaci reklamních sdělení.

Cookie se začne zobrazovat až při předchozí návštěvě stránky seznam.cz, není tedy přímo ovlivněná souhlasem na stránkách.

cmppersisttestcookieMapy.cz40 dníCookie se začne zobrazovat až při předchozí návštěvě stránky mapy.cz, není tedy přímo ovlivněná souhlasem na stránkách.
euconsent-v2Seznam.cz40 dní
psSeznam.cz5 letSpolečnost Seznam používá tyto cookies pro personalizaci reklamních sdělení. Cookie se začne zobrazovat až při předchozí návštěvě stránky seznam.cz, není tedy přímo ovlivněná souhlasem na stránkách.
szncmponeSeznam.cz1 rok
szncsrSeznam.cz28 dníSpolečnost Seznam používá tyto cookies pro personalizaci reklamních sdělení. Cookie se začne zobrazovat až při předchozí návštěvě stránky seznam.cz, není tedy přímo ovlivněná souhlasem na stránkách.
NIDGoogle.com6 měsíců
__Secure-3PAPISIDGoogle.com60 dní
__Secure-3PSIDGoogle.com2 roky
__Secure-3PSIDCCGoogle.com1 rok

Statistické cookies

Statistické cookies shromažďují analytické údaje za účelem vylepšení výkonu a funkčnosti webových stránek. Takové údaje zahrnují měření popularity, to, které funkce jsou nejvíce využívány a také, jak se návštěvníci po stránkách pohybují. Ukládání dat je opět podmíněno aktivním souhlasem návštěvníka. Souhlas je možné zrušit i zpětně změnou celkového nastavení prohlížeče.

cookievydavatelplatnostpoužití
_gaRico.cz2 rokySoubor cookie _ga je nainstalovaný službou Google Analytics a ukládá údaje o návštěvnících, relacích a kampaních a také sleduje využití webu pro analytický přehled webu. Soubor cookie ukládá informace ANONYMNĚ a přiřazuje náhodně vygenerované číslo k rozpoznání unikátních návštěvníků.
_gat_gtag_UA_[id]Rico.cz1 minutaTento soubor cookie ukládá Google Universal Analytics, aby omezil četnost požadavků a tím omezil shromažďování údajů na webech s vysokou návštěvností.
_gidRico.cz1 denSoubor cookie _gid ukládá Google Analytics a získává informace o tom, jak návštěvníci používají webovou stránku, a zároveň vytváří statistický přehled o výkonu webu. Údaje, která jsou shromažďována, zahrnují počet návštěvníků, jejich zdroj a stránky, které anonymně navštěvují.

Výkonnostní cookies

Výkonnostní cookies umožňují, aby si naše webová stránka zapamatovala informace, které mění její chování nebo vzhled. Mezi nastavení, které tyto cookies ovlivňují, patří například Vámi preferovaný jazyk nebo region, kde se nacházíte. Výkonnostní cookies zpracováváme na základě Vašeho souhlasu, který můžete kdykoliv odvolat, nicméně vypnutí výkonnostních cookies může vést k omezení funkcionality našich webových stránek.

1 měsíc

cookievydavatelplatnostpoužití

_gat

Rico.cz

1 minuta

Tento soubor cookie ukládá Google Universal Analytics, aby omezil četnost požadavků a tím omezil shromažďování údajů na webech s vysokou návštěvností.

auth

Rico.cz

1 rok

cmppersisttestcookie

Rico.cz

40 dní

euconsent-v2

Mapy.cz

40 dní

Vydavatel mapy.cz

Ochrana osobních údajů – GDPR

Společnost RICO.CZ s.r.o. (dále jen my) zpracováváme osobní údaje zodpovědně dle evropského nařízení (Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (Obecné nařízení o ochraně osobních údajů). a dle platných českých zákonů (zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů).

V tomto článku se nachází informace o zpracovávání dat našich zákazníků a uživatelů webu (jaké informace zpracováváme, k jakým účelům a jak jsou zpracovávány). A také jaká jsou Vaše práva v souvislosti se zpracováním Vašich osobních údajů.

Všechna tato data považujeme za důvěrná a v žádném případě nebudou zdarma nebo za úplatu poskytnuta třetí straně.

Jaká data shromažďujeme?
Shromažďujeme pouze ta data, která potřebujeme pro úspěšné vyřízení objednávky: jméno a příjmení, Vaše uživatelské jméno a heslo (pokud se přihlásíte), Vaše objednávky (údaje o zboží a službách, které jste si objednali, způsob doručení a způsob platby, včetně údajů případných reklamací), fakturační a dodací adresu, e-mail, telefonní číslo, v případě organizací pak také název firmy, kontaktní osobu, IČ a DIČ, číslo účtu a další údaje, které si nastavíte ve Vašem účtu. Dále pak kontakt na sociálních sítích, pokud nás sledujete nebo komentujete naše příspěvky.

Sledujeme, některé údaje (jako například: jaké produkty, stránky a podstránky si prohlížíte, z jakého zařízení, a podobně) tyto údaje jsou popsány v dokumentu cookies.
Tyto data slouží zejména ke správné vyřízení Vaší objednávky, ale také ke zlepšování našich služeb. Pokud se zaregistrujete, tak jsou Vaše data použita pro vedení Vašeho účtu.
Všechny tyto informace zpracováváme na základě Vašeho souhlasu ke správnému vyřízení Vaší objednávky.
Informace, jak využíváme soubory cookies a také Vaši obnovu nastavení našich cookies na Vašem prohlížeči si můžete změnit v patičce našeho webu.

Za účelem propagace produktů, zlepšení našich služeb, nabídky novinek a další marketingové účely používáme naše sociální sítě a další podporující webové stránky, které jsou naším vlastnictvím.

Seznam sociálních sítí a webových stránek, které využíváme:
Instagram: primobarvy.cz a rico.cz
Facebook: PRIMO Česká republika a RICO.CZ
Pinterest: RICO CZ
Youtube: RICO CZ Ltd
Webové propagační stránky:
www.primobarvy.cz a www.rico.cz
E-shop: www.rafa.cz

Dále pro zlepšení našich služeb využíváme služeb Google Analytics, kde sledujeme zejména návštěvnost na našich stránkách, pohyb návštěvníků na stránkách, odkud zákazník přichází a další.

Při vytvoření účtu na našich stránkách zpracováváme Vaše identifikační a kontaktní údaje, údaje o Vašich objednávkách, dotazech a další Vaše nastavené údaje ve Vašem profilu, všechny tyto informace jsou potřebné pro vedení Vašeho účtu a následnému zpracování Vaší objednávky. Všechny tyto informace používáme po celou dobu existence Vašeho účtu, který můžete kdykoliv smazat.
Avšak údaje potřebné k vyřízení objednávky jsou ponechány po zákonem nezbytnou dobu.
V případě, že u nás nakoupíte jako právnická osoba zpracováváme také údaje jako je IČO, DIČ, název firmy, číslo účtu.

Všechny poskytnuté údaje pro zpracování objednávek jsou uloženy na základě zákonem stanovené povinnosti a dodržování zejména těchto zákonů:

  • zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník,
  • zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele,
  • zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty,
  • zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví.
  • Pokud s námi komunikujete prostřednictvím různých komunikačních kanálů, jako jsou e-mail, vyplněním kontaktního formuláře na našem webu nebo prostřednictvím sociální sítě zpracováváme Vaše identifikační údaje a záznamy komunikace na základě Vašeho zájmu za účelem vyřízení Vašich požadavků, evidence Vašich požadavků a ke zlepšování našich služeb.
    Všechny Vaše osobní údaje zpracováváme my pro vlastní účely.
    Údaje potřebné k doručení objednávky předáváme Vámi vybranému přepravci pro správné doručení Vaší objednávky, tyto údaje jsou: identifikační údaje, kontaktní údaje včetně e-mailu a telefonu.

    Všechny výše zmíněné osobní údaje zpracováváme my jako správce, avšak některé Vaše osobní údaje můžeme předávat také dalším subjektům:
    Partnerům provozujícím platební bránu pro potřeby zajištění platby: ČSOB (Československá obchodní banka, a. s.), sídlem: Radlická 333/150, 150 57 Praha 5.
    Přepravním partnerům: společnost PPL, DPD, FOFR.

    Na základě souhlasu sociálním sítím: Facebook, Instagram, Pinterst, Youtube a Google Analytics,
    Google Ireland Limited (registrační číslo: 368047), se sídlem Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irsko; podmínky ochrany soukromí jsou dostupné na: https://policies.google.com/technologies/adshttps://policies.google.com/privacy
    YouTube LLC, se sídlem 901 Cherry Ave., San Bruno CA 94066 (USA) – v rámci obsahu z YouTube dostupného na našem webu www.rafa.cz podmínky ochrany soukromí jsou dostupné na: https://www.youtube.com/t/termshttps://policies.google.com/privacy.
    Facebook Ireland Limited, se sídlem 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, D02 X525, Irsko; podmínky ochrany soukromí jsou dostupné na: https://cs-cz.facebook.com/about/privacy.
    Instagram: Facebook Ireland Limited, se sídlem 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, D02 X525, Irsko; podmínky ochrany soukromí jsou dostupné na: help.instagram.com/519522125107875
    Pinterest Europe Ltd. se sídlem na adrese Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Ireland podmínky ochrany soukromí jsou dostupné na: policy.pinterest.com/en/privacy-policy
    poskytovatelé IT služeb

    Osobní údaje získáváme přímo od vás prostřednictvím našeho webu nebo při komunikaci s Vámi.
    Zpracováváme osobní údaje, které nám poskytnete v rámci objednávání zboží a služeb, vytvořením a používáním účtu, nebo při komunikaci s námi.

    Vaše práva při zpracování osobních údajů
    Máte právo na přístup, opravu nebo výmaz Vašich osobních údajů. Tzn. Máte právo vědět jaké údaje zpracováváme a jak je zpracováváme. Veškeré údaje najdete v tomto dokumentu.
    Pokud zjistíte, nesrovnalosti máte právo na opravu, popřípadě doplnění.
    V některých případech máte právo na výmaz některých osobních údajů (toto právo nelze uplatnit, pokud jsou údaje i nadále nezbytné pro splnění našich právních povinností).

    Jak jsou data zabezpečena proti zneužití?
    Veškerá data jsou shromažďována a ukládána na serverech, které jsou umístěny v zabezpečeném objektu, to se týká také veškerých datových záloh. K údajům mají přístup jen pověření pracovníci, kteří jsou obeznámeni s příslušnými zákony.

    V případě neposkytnutí souhlasu se zpracováním osobních údajů Vám nebudeme moci poskytnout výše uvedené služby (registraci, objednání zboží).

    Máte dotaz týkající se ochrany osobních údajů? Kontaktujte nás na: info@rafa.cz

    V tuto chvíli více než slova pomohou činy.
    Pomoc můžete i vy:
    http://supportukraine.cz/
    https://www.stojimezaukrajinou.cz/